Agile People Agility in HR (Nederlands)

Date:
2021-08-04 15:00 —
2021-09-08 17:00 CEST
Location:
Online
€900.00
Early Bird (10% discount)
Ends on 2021-07-09
€1,050.00
Regular
On sale from 2021-07-10

Agility in HR

AGILE PEOPLE Fundamentals + HR (ICP-AHR) - Nederlands

Hoe verleg je focus gaandeweg van het managen van ‘human resources’ naar het leiden en ondersteunen van ‘resourceful humans’ in je organisatie. Ontwikkel jezelf in Agile HR en ontdek de waarde van de Agile principes en tools voor je HR team, je dagelijkse processen en je hele organisatie.

Situering

Voortdurende veranderingen, opduikende trends, onverwachte ontwikkelingen in onze maatschappij en arbeidsmarkt zorgen voor complexe uitdagingen in onze bedrijven, zowel op de werkvloer als in de board room. Een veranderende en soms zelfs disruptieve context vereist soms maximale flexibilteit van bedrijven om relevant en succesvol te blijven.

Succes wordt meer en meer bepaald door de innovatieve kracht en inzet van gedreven en flexibele medewerkers. Maar hoe zorg je ervoor dat deze kracht ten volle kan worden benut? Hoe weet je of mensen geëngageerd blijven en zich gewaardeerd voelen? En hoe bekom je dat de neuzen, ten allen tijde, in dezelfde richting staan?

De meest vooruitstrevende bedrijven kiezen ervoor om de HR-rol te laten evolueren naar een meer coachende rol die alle mensen dient, en niet enkel het management en de shareholders.

Hoewel deze veranderde kijk op de formele HR-rol nog steeds niet volledig mainstream is, experimenteren veel organisaties met alternatieve structuren, werkwijzen (zoals Scrum) en tools die een echt Agile-cultuur tot bloei brengen.

Doelgroep

Agile coaches, consultants, HR managers, HR Business Partners, HR professionals, lijnverantwoordelijken, operationele & business managers alsook consulting managers in zowel de private als publieke sector.

Wat leer je in deze opleiding

Deze module bouwt verder op de module Agile Fundamentals (doorklik voorzien), en samen leiden ze tot een Certificaat in Agility in HR van ICAgile.

  • Je maakt kennis met principes, waarden, methoden en tools die belangrijk zijn voor een wendbare omgeving
  • Je ontdekt hoe je, vanuit jouw rol, door middel van conversatie rond de Agile principes tot nieuwe inzichten kan komen over de manier waarop jij de organisatie kan ondersteunen om gestaag te groeien naar wendbaarheid.
  • Je krijgt concrete modellen en oefeningen om in de praktijk aan de slag te gaan
  • Je leert hoe je elk van de traditionele HR processen onder de loep kan nemen, en in het licht van de Agile waarden en principes een toekomstgerichte wending kan geven aan Recruitment & Onboarding, Goals & Performance management, Comp & Ben, Employee engagement, Learning Management & Talent Ontwikkeling.
  • Je ontwikkelt specifieke vaardigheden die nodig zijn om een ​​Agile transformatie teweeg te brengen en te begeleiden vanuit het perspectief van mensen.
  • Je leert over andere organisaties, en hoe zij de Agile mindset & Way of working en hebben ingebed in de bedrijfscultuur.
  • Agile mindset is de verantwoordelijkheid van HR: Stem de elementen die nodig zijn om een ​​Agile-transformatie in een organisatie te ondersteunen op elkaar af en leg uit hoe verschillende contexten de te volgen aanpak kunnen beïnvloeden.
  • Je creëert een visie dmv reflectie over de veranderende rol van HR en hoe de behoefte aan business agility de verantwoordelijkheden en het gedrag van HR-teamleden impacteert.

Deze leerdoelen werden mee bepaald door ICAgile. Ze vormen de leidraad van de opleiding, en bepalen ook wat er aan bod komt in de schriftelijke opdracht die na de training zal leiden tot de ICP-AHR certificatie.

Programma (ICP-AHR)

Het gehele leertraject bevat 2 modules met in totaal 10 sessies.

Module 1: Agile Fundamentals

Sessie 1: Inleiding tot Agile People: we geven inzichten in de principes, waarden, methoden en tools die we kunnen toepassen om competentie en innovatie ruimte te geven.

Bespreking van jouw persoonlijke uitdagingen en toelichting omtrent de certificatieopdracht.

Sessie 2: Psychologische veiligheid als basis voor een lerende organisatie: het belang van het creëren van een omgeving waar vertrouwen heerst om innovatie en creativiteit te vergroten. We spelen "The Psychological Safety Game" om de dialoog over moeilijke onderwerpen te vergemakkelijken.

Sessie 3: ‘Emerging’ strategieën, structuren en doelen: inzichten verkrijgen in het belang van ‘emerging’ strategieën in plaats van lange termijnplannen. Verkennen van nieuwe manieren van werken met budgetten, doelen, prestatieprocessen en beloningen. Mindset Slider-oefening. Te gebruiken WoW's: Beyond Budgeting, OKR's, Impact Mapping, VSM, enz.

Sessie 4: Creëren van een Agile cultuur: voorwaarden voor het creëren van een gezonde cultuur waar mensen hun potentieel optimaal kunnen inzetten en zich ondersteund en veilig voelen. De kloof tussen structuren en cultuur/waarden. Structuur - Culture Misfit Rollenspel.

Sessie 5: Voorwaarden scheppen voor verandering: in de huidige, snel veranderende en complexe omgevingen, worden we als mensen en als organisaties uitgedaagd om snel te reageren en flexibel te zijn. In deze module verkennen we VUCA, proberen we een framework uit voor zingeving en besluitvorming voor leiders uit (Cynefin) en onderzoeken we wat onze organisaties in staat stelt om echte leerorganisaties te worden.

Module 2: Agility in HR

Sessie 6: Hoe verandert HR wanneer we evolueren naar Agile waarden en principes, en we de organisatie willen ondersteunen om niet alleen te presteren maar ook happiness te creëren tijdens het werk? Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn van de HR-rol en hoe deze verschilt deze van de traditionele HR functies.

Sessie 7: Het gebruik van Scrum, Kanban, Value Stream Mapping en OKR's: Hoe kun je processen ontwerpen gericht op mensen, ontwikkeling en samenwerking, met behulp van Agile practices? Voorbeelden en cases van Agile HR in de praktijk.

Sessie 8: We onderzoeken de huidige praktijken op het gebied van performance management en identificeren manieren om Agile-denken te promoten. We kijken systemisch naar wat individuen en team performance impacteert en gaan na hoe we dit kunnen verbeteren.

Wat mensen drijft en motiveert is voor iedereen anders. We vergelijken traditionele incentivestructuren met Agile-vriendelijke structuren, en ontdekken samen welke microacties we kunnen nemen.

Sessie 9: We gaan op zoek naar een sourcingstrategie en onboarding ervaring om de strategische groei van de organisatie te ondersteunen, waarbij waarden, cultuur, diversiteit en samenwerking worden meegenomen in de aanwervingsbeslissing.

Sessie 10: Hoe kunnen we teams ondersteunen met het opbouwen van een lerende mindset waarbij we de focus verleggen van tekortkomingen naar elkaar helpen uitblinken, en ontwikkeling van vaardigheden en capaciteiten. We gaan ook na welk manieren er zijn om op een interactieve en efficiënte manier engagement te meten, met en door te teams, zodat we kunnen afstappen van de traditionele jaarlijkse enquête naar werknemersbetrokkenheid.

Data

Het programma bestaat uit 10 modules die we behandelen in intensieve online sessies (Zoom).

Datum Uur Sessie

04-08-21 15:00 – 17:00 Agile People Fundamentals 1

09-08-21 15:00 – 17:00 Agile People Fundamentals 2

11-08-21 15:00 – 17:00 Agile People Fundamentals 3

16-08-21 15:00 – 17:00 Agile People Fundamentals 4

23-08-21 15:00 – 17:00 Agile People Fundamentals 5

25-08-21 15:00 – 17:00 Agility in HR 1

30-08-21 15:00 – 17:00 Agility in HR 2

06-09-21 15:00 – 17:00 Agility in HR 3

08-09-21 15:00 – 17:00 Agility in HR 4

13-09-21 15:00 – 17:00 Agility in HR 5

Trainer

Agile People facilitator Michaela Broeckx, is een Agile coach met focus op waarde en de menselijke aspecten van werk. Ze is toegewijd aan Agile & Scrum, niet alleen als een mindset en raamwerk voor het leveren van gezamenlijke waarde, maar ook vanwege hun algemene kwaliteit als manieren om aangeboren en verworven gewoonten en structuren af ​​te leren die ons zouden kunnen verhinderen efficiënt te werken en te leren.

Michaela heeft gedurende haar hele carrière gewerkt met HR-professionals, als onafhankelijke corporate trainer, en later tijdens het implementeren van HR-software, en het leiden van HRIS-projecten. Ze werkt als consultant voor Ordina Belgium, in de rol van team performance coach en agile enterprise coach. Zo helpt ze organisaties en teams op weg naar meer business agility.

Leermateriaal & Didactische aanpak

(online leertraject)

Tijdens de training krijg je een werkboek (pdf), alsook het e-book Agile People – A Radical Approach for HR and Managers (That Leads to Motivated Employees) van auteur Pia-Maria Thorén, de trekker van de Agile People groep, en een inspiratie voor alle Agile People instructeurs.

Een speciaal ontworpen gecertifieerde online training journey:

Dit is een reeks met tien sessies van telkens twee uur, gespreid over enkele weken. De reeks is ontworpen voor HR professionals, en andere organisatie coaches. Gedurende en na de learning journey krijg je toegang tot de ‘Agile People Campus’ waar je allerlei leer- en leesmateriaal ter beschikking krijgt om je voor te bereiden op de komende les.

Door gebruik te maken van de techniek ‘training from the back of the room’ ligt er een grote nadruk op kennisdeling en het uitwisselen van concrete praktijkvoorbeelden en ervaringen. Tijdens de online sessies focussen we vooral op de verwerking van de concepten die daarin aan bod komen dmv praktische toepassing en het delen van ervaringen en perspectieven.

We hanteren ook enkele digitale tools (o.a.Zoom, Mural) die ons in staat stellen om verbinding te maken, te co-creëren en het geleerde te visualiseren.

Op die manier bouw je als student een gebalanceerde en goed onderbouwde bagage op. Deze zal je in staat stellen om de schriftelijke opdracht uit te werken die leidt tot de ICP-AHR certificatie, maar je vult er vooral een persoonlijk rugzak mee op die je nodig hebt om samen met je HR collega’s de Agile transformatie van je organisatie te leiden en te begeleiden.

Share event:
Upcoming events: