[Dutch] Agile People Fundamentals + Leadership (ICP-LEA) [10 Online sessions]

Date:
2021-05-27 15:00 —
2021-07-15 17:00 CEST
Location:
Online
€1,050.00
Regular
Ends on 2021-05-20

 Agile People Leadership (ICP-LEA) - 10 online sessies

Participatief leiderschap als antwoord op de complexe wereld van vandaag

De meest vooruitstrevende bedrijven hebben de formele managementrol veranderd in een meer participatieve leiderschapsrol.  Ze beseffen dat mensen het meest productief, creatief en gelukkig zijn als ze persoonlijke controle hebben over hun eigen leven en het vermogen hebben om hun werk zelf te organiseren.  In deze organisaties wordt van iedereen verwacht dat hij een leider is.


Wat kan deze training voor jou betekenen ?

- een hogere betrokkenheidsgraad en een groter gevoel van welzijn bij de medewerkers

- meer impact en tegelijkertijd ook meer rust voor jou als leider door jezelf in te zetten als instrument voor verandering, groei en innovatie in de organisatie


Situering

Deze agile leiderschapstraining laat je nieuwe manieren van werken zien, waar mensen en interacties meer gewaardeerd worden dan processen en tools, en waar reageren op verandering belangrijker is dan het volgen van een plan.

Leiderschap verandert.  De traditionele managementstijl van 'command & control' is niet langer succesvol in de snel veranderende werkomgeving van vandaag.  Er is behoefte aan een paradigmaverschuiving bij leiders en hun begrip van wat effectief leiderschap inhoudt.

Hoe paradoxaal het ook klinkt, we zullen in de toekomst niet minder, maar veel meer leiderschap nodig hebben.  Dit kan alleen als de huidige leiders hun leiderschapsstijl onder de loep durven nemen en zich openstellen voor verandering.


Doelgroep

Deze training is bestemd voor leiders en managers die meer veerkracht, weerbaarheid, innovatie en creativiteit willen brengen in hun organisatie.  Voor transformatie coaches of HR Business Partners die een agile transformatie willen begeleiden of consultants die het nieuwe leiderschap willen uitdragen in organisaties.


Programma

Het programma bestaat uit zelfstudie modules die we verder uitdiepen in de online sessies. De zelfstudie leermodules bevatten individuele werkboeken, video's, artikels en case studies.  De online sessies geven jou de mogelijkheid om nieuwe concepten te verwerken dmv praktische toepassingen en het delen van kennis en ervaring met elkaar.

Gedurende en na afloop van het traject krijg je toegang tot de 'Agile People Campus' waar je allerlei leer- en leesmateriaal ter beschikking hebt om je voor te bereiden op de volgende les.  Hou er rekening mee dat je per sessie best een tweetal uren reserveert om je voor te bereiden.

We werken met Zoom voor de online sessies en Mural voor de visuele ondersteuning en team oefeningen.  We zullen jou voor aanvang van het traject en tijdens de eerste sessie van de training ondersteunen voor het gebruik van deze tools.


De training start op donderdag 27 mei 2021 en loopt tot 15 juli 2021.

10 online sessies van telkens 2 uren, van 15:00 tot 17:00 u.


Deze training geeft jou de mogelijkheid tot het behalen van het

ICAgile Certification in Leading with Agility (ICP-LEA)


      Datum                   Uur                         Topic

27/5/21                   15:00 - 17:00                     

F1 :  Inleiding tot Agile en Agile Principes

31/5/21 15:00 - 17:00       

F2 : Psychologische veiligheid als basis voor een lerende organisatie

3/6/21 15:00 - 17:00

F3 : Opkomende strategieën, structuren en doelen

7/6/21

15:00 - 17:00

F4 : Creëren van een agile cultuur
10/6/21

15:00 - 17:00

F5 : Voorwaarden scheppen voor verandering
17/6/21  

15:00 - 17:00

L1 : Het waarom en wat van agile leiderschap

24/6/21

15:00 - 17:00   

L2 : Leiderschapsgedrag dat wendbaarheid mogelijk maakt

1/7/21

15:00 - 17:00

L3 : In verbinding met jezelf 
8/7/21

15:00- 17:00

L4 : Jezelf ontwikkelen en leiden
15/7/21

15:00 - 17:00

L5 : Effectief communiceren


Wat leer je in de opleiding ?


Agile People Fundamentals (F1 - F5)

 • F1 : Inleiding tot Agile en Agile Principes : we geven inzichten in de principes, waarden, methoden en tools die we kunnen toepassen om competentie en innovatie ruimte te geven.  Bespreking van jouw persoonlijke uitdagingen en toelichting omtrent de certificatieopdracht
 • F2 : Psychologische veiligheid als basis voor een lerende organisatie : het belang van het creëren van een omgeving waar vertrouwen heerst om innovatie en creativiteit te vergroten.  We spelen 'the Psychological Safety Game' om de dialoog over moeilijke onderwerpen te vergemakkelijken.
 • F3 : Opkomende strategieën, structuren en doelen : inzichten verkrijgen in het belang van opkomende strategieën in plaats van lange termijn plannen.  Verkennen van nieuwe manieren van werken met budgetten, doelen, prestatieprocessen en beloningen.  Voorbeelden van 'new Ways of Workings' : Beyond Budgeting, OKR's, Impact Mapping, VSM, enz.
 • F4 : Creëren van een agile cultuur : voorwaarden voor het creëren van een gezonde cultuur waar mensen hun potentieel optimaal kunnen inzetten en zich ondersteund en veilig voelen.  De kloof tussen structuren en cultuur/waarden.  
 • F5 : Voorwaarden scheppen voor verandering : in de huidige, snel veranderende en complexe omgevingen, worden we als mensen en als organisaties uitgedaagd om snel te reageren en flexibel te zijn.  In deze module verkennen we VUCA, proberen we een raamwerk voor zingeving en besluitvorming voor leiders uit (CYNEFIN) en onderzoeken we wat onze organisaties in staat stelt om echte leerorganisaties te worden.


Agile People Leadership (L1 - L5)

 • L1 :  Het waarom en wat van Agile Leiderschap : in deze sessie verkennen we de veranderende omgeving en omstandigheden die vragen om een andere benadering van leiden en volgen.  We onderzoeken onze persoonlijke overtuigingen en onze verwachtingen ... welke concrete gedragingen verwachten we van agile leiders.
 • L2 : Leiderschapsgedrag dat wendbaarheid mogelijk maakt : als je een radicale transformatie wil doorvoeren, is het behulpzaam om volgende vragen te stellen: Waar komen we vandaan, waar staan we nu en waar gaan we naartoe?  In deze sessie onderzoeken we de evolutie van leiderschapstheorieën en leiderschapsstijlen alsook de specifieke kwaliteiten en competenties die we kunnen cultiveren en ontwikkelen om onze eigen persoonlijke veerkracht te vergroten.
 • L3 : In verbinding met jezelf : als we onszelf niet kunnen begrijpen en omarmen, is er weinig hoop dat we anderen kunnen begrijpen en accepteren.  Als we begrijpen waarom we op bepaalde manieren op dingen reageren, krijgen we de inzichten en het vermogen om onze reacties beter te kiezen.  In deze module onderzoeken we manieren om ons meer bewust te worden van onze eigen ervaringen.
 • L4 : Jezelf ontwikkelen en leiden : nadat we inzichten gekregen hebben om beter in verbinding met onszelf te staan, en keuzes kunnen maken in interacties met anderen, gaan we die principes in praktijk brengen.  We maken ons vertrouwd met het Clear Leadership-model, ontwikkeld door Gervase Bushe, en hoe we de 4 zelven van de leider kunnen ontwikkelen.
 • L5 : Effectief communiceren : in deze sessie werken we aan de dynamiek van effectieve communicatie via de lenzen van verschillende mentale modellen, de dynamiek van productieve gesprekken en de kracht van effectieve verhalen om mensen tot actie te bewegen.  We onderzoeken manieren om boeiende verhalen te vertellen en anderen te inspireren.Deze, zeer interactieve training geeft jou de tools en roadmap om  te groeien in persoonlijk leiderschap, om anderen te leiden en bovendien anderen te ondersteunen in hun eigen ontwikkeling naar leiderschap.After training completion, what is the process to become ICAgile Certified?

The process of certification is that you need to finalize the certification assignment, which is to describe how you would turn around HR and leadership in a company that has gone bankrupt due to not being agile enough (real case, a Swedish fashion company). When the assignment is finalized (approved with feedback from us), we will make your certificate download available from ICAgile via a link.


Events cancellation policy

If you should have to cancel your registration, notification in writing should be sent to [email protected]. Please make sure you state the name of the conference/event in the subject line of your email.

 • The online course requires a minimum number of attendees to happen (quorum)
 • Confirmation of the online course will be sent to all registered attendees as soon as the quorum is reached and, in any case not later than one week from the beginning of the course

The cancellation policy for registered attendees is:

 • for cancellations received no later than 2 weeks before the start of the course, 100% of the registration fee will be refunded
 • for cancellations received no later than 1 week before the start of the course, 50% of the registration fee will be refunded

No refund for cancellations received one week or less before the start of the course.  The attendee will still have access to all training material and to the e-learning platform.  The attendee will be allowed to join a future edition of the same course at no extra charge.

An attendee may transfer their registration to another person, as long as the request is received by the organizers not later than 24 hours before the start of the course.

In case the organizer is forced to cancel the entire course because the quorum was not reached, registered attendees will be refunded in full.

in case the organizer is forced to cancel part of the course due to force majeure and the training sessions cannot be rescheduled, the attendees will be refunded for the number of training hours that were cancelled.

Share event:
Upcoming events: