A

All our training is also delivered online

Date:
2020-12-09 09:00 —
2020-12-10 17:00 CET
Location:
Antwerpen, Belgium
€1,250.00
Early Bird
Ended on 2020-11-01
€1,500.00
Regular
Ended on 2020-12-01

Ontwikkel jezelf in Agile HR

en verleg je focus gaandeweg van het managen van ‘human resources’ naar het leiden en ondersteunen van ‘resourceful humans’ in je organisatie.

Voortdurende veranderingen, opduikende trends, onverwachte ontwikkelingen in onze maatschappij zorgen voor complexe uitdagingen in onze bedrijven, zowel op de werkvloer als in de board room. Een veranderende en soms zelfs disruptieve context vereist soms maximale flexibilteit van bedrijven om relevant en succesvol te blijven.

Organisatiesuccessen worden meer en meer bepaald door de innovatieve kracht en inzet van gedreven en kundige medewerkers. Maar hoe zorg je ervoor dat deze kracht ten volle kan worden benut? Hoe weet je of mensen geëngageerd blijven en zich gewaardeerd voelen? En hoe bekom je dat de neuzen, ten allen tijde, in dezelfde richting staan?


De meest vooruitstrevende bedrijven kiezen ervoor om de HR-rol te laten evolueren naar een meer coachende rol die alle mensen dient, en niet enkel het management en de shareholders. Hoewel deze veranderde kijk op de formele HR-rol nog steeds niet volledig mainstream is, experimenteren veel organisaties met alternatieve structuren, werkwijzen (zoals Scrum) en tools die een echt Agile-cultuur tot bloei brengen.

Of je nu HR manager, lijnverantwoordelijke, team coach of een HR professional bent, als je in een bedrijf werkt dat de Agile waardestructuur omarmt is het belangrijk om vat te krijgen op hoe de people-strategie en de people operations moeten veranderen wanneer je Hoe veranderen prestatiebeheer, werving, leren en ontwikkeling, beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden en de manier waarop we enquêtes over medewerkersbetrokkenheid uitvoeren? Wat zijn de specifieke vaardigheden die we nodig hebben om een ​​agile transformatie uit te voeren vanuit het perspectief van mensen? En is er in de toekomst nog steeds behoefte aan successieplanning?

Deze training wordt georganiseerd door AgileWorks - de Agile unit van Ordina Belgium, en ze leidt tot een Certificaat in Agility in HR van ICAgile.

***

Topics

 • Hoe zat dat ook al weer met het Agile Manifesto – en wat betekent dat nu eigenlijk allemaal?
 • Hoe creëer je een structuur en cultuur waarmee je organisatie de uitdagingen van de toekomst in de ogen kan kijken?
 • Welke Agile practices en frameworks kan je inzetten om van je teams echte “agile” teams te maken, en op die manier een nieuwe manier van werken introduceren in de organisatie?
 • Hoe draag je als HR een veranderende mindset over naar je organisatie? En hoe zorg je ervoor dat elk van de HR processen deze mindset ondersteunen?
 • Welke tools kan je gebruiken als hefboom om de energie, de motivatie en de resultaten van je medewerkers en je team te optimaliseren?
 • Hoe kan je van je medewerkers gemotiveerde stakeholders maken? En zo ook waardecreatie en klantervaring verbeteren?
 • Welke impact heeft dit op je rekruteringbeleid?
 • Hoe creëer je teams met gepassioneerde, loyale en vervolmaakte mensen?
 • Welke bedrijven namen al het voortouw, en hoe passen zij dit toe?

***

De rol van HR in een Agile Organisatie: ICAgile Learning Outcomes

 • HR en de ondersteunende rol van HR bij Agile transformatie in organisaties: Beoordeel de huidige organisatiestructuur en ontwerp een nieuwe structuur die business agility in gang zet, de communicatie en samenwerking binnen en tussen teams maximaliseert en de stroom van waarde mogelijk maakt.
 • Performance management en goal setting:
  Evalueer de huidige praktijken op het gebied van Performance management en identificeer manieren om Agile denken in praktijk om te zetten, om performance, ownership en groei te verbeteren.
 • Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden:
  Beschrijf traditionele incentive-structuren en vergelijk ze met Agile-vriendelijke alternatieven, bespreek de voor- en nadelen van elke aanpak, en onderzoek hoe ze in jouw eigen omgeving kunnen worden toegepast.
 • Functierollen - zijn deze nodig in de toekomst?
  Ontwerp een sourcingstrategie die kan worden gebruikt om de "juiste" mensen te vinden en te verwerven om de strategische groei van de organisatie te ondersteunen, waarbij waarden, cultuur, diversiteit en samenwerking worden meegenomen in de aanwervingsbeslissing.
 • Medewerkersbetrokkenheid op een flexibele manier:
  Onderzoek verschillende motiverende tools die in een organisatiecontext kunnen worden toegepast en beschrijf hoe de traditionele enquête kan worden omgezet in werkelijke medewerkersbetrokkenheid.
 • Talentwerving en de kandidaatervaring: Ontwerp een sourcingstrategie die je in staat stelt de "juiste" mensen te vinden en te werven om zo de strategische groei van de organisatie te ondersteunen, waarbij waarden, cultuur, diversiteit en samenwerking worden meegenomen in de aanwervingsbeslissing.
 • Onboarding: Ontwerp een onboarding-ervaring die nieuwe medewerkers in staat stelt snel en soepel deel uit te maken van de organisatie.
 • Agile leren: Stel manieren voor om een stelselmatig een lerende mindset te realiseren in teams, waarbij HR hen ondersteunt om de focus te verleggen van het aanklagen van tekortkomingen naar het benutten van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en capaciteiten.
 • Agile mindset is de verantwoordelijkheid van HR: Stem de elementen die nodig zijn om een ​​Agile-transformatie in een organisatie te ondersteunen op elkaar af en leg uit hoe verschillende contexten de te volgen aanpak kunnen beïnvloeden.
 • De veranderende rol van HR: breng in verband hoe de behoefte aan business agility de HR-functie en impacteert, en hoe dit de rollen en het gedrag van HR-teamleden beïnvloedt.
 • Praktische tools, sjablonen en oefeningen voor HR en managers: geef aan hoe een HR-afdeling kan werken met Agile methodes, formats en frameworks zoals Kanban, Sprints, Scrum en Retrospectives.

Deze leerdoelen vormen de leidraad van de opleiding, en bepalen ook wat aan bod komt in de schriftelijke opdracht die na de training zal leiden tot de ICP-AHR certificatie.

***

Doelgroep

Agile coaches, consultants, HR managers, HR Business Partners, HR professionals, lijnverantwoordelijken, operational & business managers en consulting managers in zowel de private als publieke sector.

***

Facilitator

Michaela Broeckx, een Agile coach met focus op waarde en de menselijke aspecten van werk. Ze is toegewijd aan Agile & Scrum, niet alleen als een mindset en raamwerk voor het leveren van gezamenlijke waarde, maar ook vanwege hun algemene kwaliteit als manieren om aangeboren / ingeteelde gewoonten en structuren af ​​te leren die ons zouden kunnen verhinderen efficiënt te werken en te leren.

Michaela heeft gedurende haar hele carrière gewerkt met HR-professionals, als onafhankelijke corporate trainer, en later tijdens het implementeren van HR-software, het helpen van organisaties om op het goede spoor te komen met de 'nieuwe manier van werken, evenals het leiden van HRIS-projecten en als team performance coach.

***

Materiaal & training techniek

Door gebruik te maken van de techniek ‘training from the back of the room’ ligt er een grote nadruk op kennisdeling en het uitwisselen van concrete praktijkvoorbeelden en ervaringen.

De oefeningen die we tijdens de opleiding doen, zullen je in staat stellen om in je organisatie een eigen Agile HR initiatief op te zetten.

Tijdens de training krijg je een werkboek, alsook het boek Agile People – A Radical Approach for HR and Managers (That Leads to Motivated Employees) van auteur Pia-Maria Thorén, de trekker van de Agile People groep, en een inspiratie voor alle Agile People HR-instructeurs.

***

Locatie

Deze opleiding gaat door in het hoofdkantoor van Ordina Belgium en wordt georganiseerd door AgileWorks ism Agile People.

Broodjeslunch en warme dranken zijn inbegrepen.

Adres:

Blarenberglaan 3B
2800 Mechelen


Upcoming events:
Share event: